Svar: hvad motor skal der være i en mustang 3.3---4,7

Bemærk: da du posterer som en 'Gæst', kan du ikke efterfølgende redigere beskeden eller slette det
X

Emne historie: hvad motor skal der være i en mustang 3.3---4,7

Maks. visning af den sidste 6 indlæg - (Sidste indlæg først)

tak alle sammen har købt en 4.7l 289 1966.

Hvad skal jeg søge efter i årgang 1964--1968 så jeg ikke bliver skuffet.


Bilens stelnummer (VIN nummer), som er stemplet i motorrummets førerside på topen af inderskærmen, giver sammen med Datapladen en masse oplysninger om hvordan bilen blev født. Datapladen er popnittet på døren i førersiden.

Her er en link til afkodning af de mange informationer, herunder motorkoden som typisk er "C" der betyder 289 kubiktommer (4,7L) V8 maskine med 2V (2 portet) indsugning og karburator der yder 200HK SAE.
www.vintage-mustang.com/topics/decode/decode.html
NB listen har en "V" kode for model 65 med 170cui 6 cyl. motor. Jeg mener nu at det er en "U" kode som knytter sig til model 641/2 170cui række 6 maskine.

Med disse informationer får du et godt indblik i hvor original bilen er holdt, som kan have stor betydning for prisen. Dog er det i praksis svært at se om motor og lign. er original eller udskiftet/opgraderet. Begrebet ´matching numbers´ hvor motor og transmission mv. er kodet for hver enkelt køretøj, eksisterer ikke for Mustanger da bilerne ikke er kodet entydigt, dog kan man studere produktions og dato koder for de enkelte dele og derudfra vurdere om sandsynligheden for at bilen er født med komponenterne.
Rigtig mange af bilerne er født som "T" kode med række 6 motor på 200cui og ´ombyttet´ med V8 motor. Det er ok når man bare husker at bagtøj og andre ting samtidig skal udskiftes for at matche den kraftigere maskine.

Som en anden skriver så er den klassiske vintage Mustang typisk født med "C" kode V8 289 motor og C4 automatgear. En del biler er "A" kode med samme maskine forsynet med 4V 4-portet karburator og i alt 225HK. Sjældnere ser du "K" kode med flere HK og "S" kode med større 390cui maskine hvorfor disse er eftertragtede.

Det vigtigste er vel at det er en Mustang og at den passer med dine behov og ønsker (y)

  • Anonym
  • 's profilbillede

tak.

  • 3335
  • 3335's profilbillede

Jeg vil helt sikkert kigge efter en 289 4.7L

  • Kurt lausen
  • 's profilbillede

Hvad skal jeg søge efter i årgang 1964--1968 så jeg ikke bliver skuffet.