Skal du istandsætte en Mustang <=1973?

10 år 4 måneder siden - 10 år 4 måneder siden #1 af 2731
Hvis nogen skal istandsætte en Mustang fra 1973 eller tidligere, og det skal foregå ikke alt for langt væk fra Sorø, så vil jeg gerne hjælpe med at banke rust, feje gulv m.m., hvis du gider lære fra dig.

Om det er en drøm eller dagdrøm, ved jeg ikke endnu, men jeg tumler med en ide om, at når jeg kan finde ud af mere end at fylde benzin på min Mustang, så at købe (endnu) en i USA og selv sætte den i stand og så cruise Staterne i den, før jeg tager den hjem. Den Mustang jeg har købt er i så god stand, at den ikke skal andet end at blive vasket og pudset, hvilket dog også er sjovt. Desværre blev den købt i slutningen af oktober, så jeg er ved at gå ud af mit gode skind over, at der er så lang tid til, at det igen bliver sommer :( !

Og jeg som ellers foretrækker minus 40 grader i telt :lol: !

Billede af ham, der solgte min Musse, USAs mest berygtede bilsælger!

Bilag:

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
10 år 4 måneder siden #2 af 499
Ideen er meget god, men det vil tage meget lang tid.
Det er jo ikke nok at lære at svejse 2 stykker jern sammen, du skal jo lære langt mere end det. Og når du har lært hvordan jern og andre metaller arbejder når du gør forskellige ting ved det, for ikke at snakke om styrke, så skal du gøre det så tilpas mange gange at du kan gøre i søvne og derefter arbejde på en god slut tilpasning så bilen er lige uden brug af plastik. Og så er der den mekaniske side af sagen....

Det hele kommer an på hvor godt du vil lære håndværket, hvis du vil lære det ok så kan jeg da anbefale at gå i voksen lære. Det lyder måske dumt men er det ikke, når du så er udlært skal du ud og have noget erfaring så du kan lære alle de gode tricks. Det lyder måske som overkill men det er det der er forskellen på en næsten pæn bil og en perfekt bil.
Så du må gøre op med dig selv hvad du vil, man kan ikke få færdigheder og erfaring på 2 søndage om måneden på en vinter. men du kan også melde dig til noget aften kursus, så lærer man da noget men igen det vil tage lang tid.

Håber du kan bruge det, det er skam venligt ment.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

10 år 4 måneder siden #3 af 2731
Besvaret af 2731 på Skal du istandsætte en Mustang <=1973?
Ja, det lyder ambigiøst. Jo, jeg vil da gerne kunne "det hele", men er helt klar over, at for at nå der til, så er der MEGET lang vej! Og så langt tror jeg nu ikke at jeg kommer. Det vil være fint at kunne det meste selv, eller bare halvdelen selv, hvordan man så ellers regner det ud.

jeg skal jo starte et sted, og på min egen Mustang, som er i super fin stand, skal jeg til foråret gå i gang med pærer i instrumentbrættet, nye fælge, super-duper retroradio til erstatning af en standardradio og så skal jeg have højttalere med tidsægte design til erstatning af nogle grimme runde højttalere i dørene. Dvs. meget nemme ting til at starte med. Hen ad vejen vil jeg gerne kunne mere og måske gå ombord i et restaureringsprojekt. Små skridt ad gangen.

Men hvis der er en, der vil have hjælp med at banke rust m.m. så stiller jeg meget gerne op, hvis jeg samtidigt kan lære lidt.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
10 år 4 måneder siden #4 af 499
Jamen forstå mig ret. mangler man sin baggrunds viden kommer man meget nemt til at lave noget som er til fare for en selv eller andre, eller i bedste fald koster en dobbelt fordi man bliver nødt til at lave det om, eller som nogen gør sælger bilen fordi de løber surt i det. Jeg har set biler som f.eks har fået skiftet hele bunden i et stykke, så burde man være bare lidt sikker på det holder samme styrke som fabrikken lavede det i, men efter min mening burde bilen ikke have lov til at køre på vejen.

Eller f.eks undervognsdele som er sat forkert på så delene ikke kan virke rigtigt, når man så spørger hvorfor bilen kører så dårligt siger ejeren bare, jamen det er jo en gammel bil de skal køre dårligt. Og nej det hjælper ikke bilen er nysynet, synsmanden er ligeglad, det er simplethen ikke hans arbejde.
Et eksempel mere, for ca en måned siden måske 2 kom en af mine venner med sin Mustang som han havde været til syn med. Den var betinget godkendt fordi den trak til venstre når han bremsede, jeg hævede bilen op på en buk og kiggede lidt på hvad det kunne være synsmanden havde ikke kunnet finde fejlen. Jeg hæv lidt i forhjulet og kunne se at styrestangen var løs og var ved at falde af. Sådan en fejl burde man ikke have lov til at køre med, det kunne nemt være gået galt, hvis stangen var faldet helt af og man ikke ville kunne styre bilen.

Jeg forstå ikke hvorfor det er helt i orden at bilerne ikke er i orden og kører dårligt hen af vejen. Og det er helt i orden at man selv laver sin bil når den er gammel, selv om man ikke ved noget som helst om hvad man laver. Den samme mand kunne ikke drømme om at skrue på sin fine nye audi, eller hvad man nu har af privat bil.
Jeg har haft en masse forskellige amerikaner biler igennem tiden, og jeg tror ikke jeg har haft en som ikke havde en fejl som var lavet af en tidligere ejer. Jeg synes det er synd for bilerne og ikke mindst dem som ikke for den rigtige glæde af bilerne.
Gør det selv er sikkert smart, men tit dumt og nogle gange er det farligt.

God Jul. :whistle:

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

10 år 4 måneder siden #5 af 2731
Besvaret af 2731 på Skal du istandsætte en Mustang <=1973?
Hehe, ja, jo. Jeg er faktisk meget patentlig med mine ting og jeg er helt med på, at der går lang tid, før det er billigere at lave tingene selv, end at få det gjort professionelt. F.eks. kan det blive ret dyrt, at der ligger et par zimmerringe og en par bolte på bordet, efter motoren er sat tilbage i bilen :unsure:

Som jeg skrev, så bliver det små skridt ad gangen. At gå i kast med radioen, går næppe ud over trafiksikkerheden. At skifte trim på baglygterne (en 1969'er) går nok også ret nemt. Kromlister skiftes nok også uden de store ulykker. Og, det må ske før eller siden, at noget siger knæk :pinch: fordi man ikke vidste, hvor meget der moment bolten skulle have :whistle:

Med små skridt, det er derfor jeg købte en meget fint istandsat Mustang, så vil jeg lære, at kunne det meste, eller i hvert fald en hel del, selv. Bare at køre en veteranbil, bliver lidt for kedeligt. Jeg har købt den, fordi det selvfølgeligt skal være en amerikaner, min farfar elskede amerikanske biler og havde en masse af dem i 50'erne og 60'erne, og så for at få noget sjov ud af at få olie på fingrene. Og så er der jo lige det, at hvor en VW Up! er et transportmiddel, og det er den fin til, så er en Mustang, i hvert fald den 1. generation af dem, drømmen om det gode liv, udtrykt i stål og sat på 4 hjul. Der er pokker til forskel! Dejligt at have drømmen stående i garagen B) Og så har jeg i øvrigt også et transportmiddel, dog ikke en Up.

Næste ambition er, at dampe til USA og købe en Mustang og se landet, eller dele af det. Det er jo stort! Dog ikke større, end at det har ca. den halve størrelse af det land, jeg har cyklet igennem for 16 år siden (Rusland) vel at mærke på jord- og grusvej og slet ingen veje (cyklede flere gange på selve jernbanen). Præcis hvad jeg vil, er ikke helt fast, men rejsen skal have et eller andet tema, som kan blive til bog, artikler eller lignende. En rejse rundt i "Rustbæltet" i en åben, gammel Mustang, kunne måske være sagen og give nogle meningsfulde historier om netop historie, politik og sjove, spændende mennesker på vejen.

Hvis USA-projektet skal blive til noget inden for en overskuelig fremtid, så tror jeg nok, at jeg er kommet frem til, at den ikke skal sættes i stand, i hvert fald ikke fra grunden af. Planerne ligger dog ikke helt fast endnu.

Jeg husker i øvrigt min klasselærer i de små klasser, der politisk var til venstre for Karl Marx og Lenin tilsammen, skulle vise os en "tidstypisk" film om USA. Dvs. hun forventede vel, at den handlede om undertrykkelse af arbejdere, udryddelse af indianere, racediskrimination og den slags, men filmen viste sig at være sponseret af Exxon. Filmen fulgte en rejse gennem USA's smukkeste steder i en convertible, rødt læderindtræk (som nok var vinyl), men det kan jo være hvad som helst for en bil, og MÅBE :woohoo: bilen kunne afspille GRAMMOFONPLADER :cheer: Og den afspillede selvfølgeligt den sejeste 60'er-musik! Undervejs, og det har nok sin rigtighed, skulle bilen omkring en tankstation rigtig mange gange, og sjovt nok, var det altid hos Exxon, at benzinen blev tanket! Vi unger var ekstatiske over filmen! Det var klasselæreren sådan set også, men det var med omvendt fortegn, for alt i USA var jo frygteligt, altså i hendes verden, og her stod hun og fremviste os stakkels børn, kapitalistisk imperialistisk propaganda! Åh ja, sådan var det i 1971 - Og se, hvor galt det gik! Jeg blev ikke marxist og har købt en Mustang :P

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen