Skift hjulleje, men hvilket leje?

Mere
4 år 10 måneder siden #1 af 2718
Min '65 trænger til nyt hjulleje (foran).

Dem har jeg skiftet en del af (på nyere biler).
Problemet er at der er skiftet til skivebremser, og dermed sikker også spindles, før jeg fik den.
Jeg fik renoveret bremserne på et tidspunkt og kom (usikkert) frem til at de er fra en mid '70 Ford Granada.

Hvordan finder jeg ud af hvilke hjullejer jeg skal bestille?

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
4 år 10 måneder siden #2 af 499
Du har to muligheder.
1, Skille det ad og se hvad der er galt og hvilket leje det er galt med, skrive det nr ned som står på det og bestille det hjem hos din lokale traktor biks f.eks. eller andre steder.
2, Du ringer til Trimo eller kører derned og henter et lejesæt, kører hjem og skiller det ad og skifter det.

Lige meget hvad du gør skal du kunne finde ud af hvordan man spænder sådan noget op, ellers bliver det nemt farligt når du taber hjulet mens du kører. Og lad nu værd med at tro på det de viser på youtube, kig i din værkstedshåndbog der står hvordan du gør det, og husk det skal være en bog fra den bil hvor bremserne er taget fra. Er sikker på Trimo også gerne vil sælge dig den, ved du ikke hvad du laver så find en mekaniker som kan lave det for dig, det er sikkerhed det her.

Hvad er der galt med det leje som sidder på bilen, er det dødt. Er der gået mere i stykker osv osv. Det er noget du skal have svar på inden du begynder at lave noget. Måske det bare er spændt forkert op, det ses tit, og ødelægger nemt et leje og derefter en spindel osv.
Håber det hjælper dig.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
4 år 10 måneder siden - 4 år 10 måneder siden #3 af 611
Mit input - mener at huske at granada mid 70er er samme lejer som en 70 mustang. Men google lige det. Husker en Mustangsteve har en side med god info hvad der passer mustang vs granada.

Og brug endelig youtube her - det handler om at føle det rigtige modstand - det kan man ikke læse sig til i en bog. Det handler bare om at se mange videoer og sortere fuskerne fra - kildekritik er ordet ! ;)
Jeg bruger kun Shop Manualen til momenter og måletolerancee. Syntes forklaringerne er elendige, og der står ikke alle de fif som Mustang-enthusiaster har lært sig gennem 50 år ;)

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
4 år 10 måneder siden #4 af 3091
Ja jeg bruger også youtube ser en del inden jeg går i gang, når så jeg render ind i problemer ind og se dem igen så plejer det at give mening.
Kommer også mange gode fif du ikke kan læse dig til i en manual

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen