Camber og dæk slid.

Mere
3 år 9 måneder siden #1 af 3106
Camber og dæk slid. er oprettet af 3106
Er der nogen der har en mening om skævt dækslid fordi det er brede dæk?

Jeg er den glade ejer af en GT fra 2016. Har nu skiftet bagdæk første gang.
Jeg bemærker meget ujævnt slid - ydersiden slidt væsentligt mere end indersiden på begge dæk. Således ca 2mm rilledybde i yderste og ca 5mm i inderste rille, som er asymmetrisk placeret. Bredere slidbane yderst end inderst på de medfødte Pirelli. Begge bagdæk er slidt identisk.
I forbindelse med service hos Ford Odense, bemærker jeg dette. Mekaniker siger det er fordi de er asymmetriske. Hvilket jeg ikke forstår. Jeg nævner at måske camber vinkel er forkert stillet. Det har han aldrig oplevet, så jeg accepterer og to nye medbragte dæk monteres.

Jeg tænker over det og skriver til Ford Odense og spørger til om det er noteret osv. Jeg har mine tvivl om deres version er korrekt.
Nu siges det at brede dæk ofte slides skævt...... Jeg har ikke før kørt 275/40 19 dæk men det lyder ikke rigtigt i mine ører.
Jeg tænker camber må være forkert på bagakslen.
Bilen styrer 100% ok. Har intet at bemærke dér.
Nu har vi aftalt tid til kontrol af sporing etc. De mener jeg skal betale, da det er en gammel bil. Hvem kontrollerer camber mm på deres nye biler når de kører fint?

Hvis nogen har en mening og kendskab til dette hører jeg gerne.
Hilsen
Henrik Roland

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
3 år 9 måneder siden #2 af 502
Besvaret af 502 på Camber og dæk slid.
Kan ikke lade være, min har altid uanset dæk størrelse haft et unormalt slid på bag dæk... Nogle sæt har holdt ganske få timer ;)

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
3 år 8 måneder siden #3 af 3113
Besvaret af 3113 på Camber og dæk slid.
Hej Henrik.

Jeg har selv en GT fra 17. De medfølgende P-Zero dæk er ikke særlig gode, men de er ikke så dårlige at de slides skævt. Den bagede skal bare rettes op. Det er nok bare gået lidt hurtigt ovre på Flat Rock fabrikken. Det har jeg læst om flere gange. Camber ude for spec, det samme med bagtøjet sideværts, panelgap, osv. Deres QC kunne nok være bedre. Dog forstår jeg ikke at mekanikeren hiver dig i benet. Camber er alt for positiv nu og skal bare indstilles rigtigt og så spiller det hele igen.
Jeg har selv 295 bagpå, og fik den sporet da jeg samtidig havde sat coil-overs på, og sænket den 'en smule'. Intet problem at have denne størrelse dæk på. Har lige målt mine dæk pga. dit indlæg, og de et slidt helt som de burde være. Har haft mine Michelin på i to somre nu. Og de har da fået lidt kærlighed.

Skriv gerne når den er sporet. Kunne være interessant at høre 'før-tallene'

Mvh. Lars

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
3 år 8 måneder siden #4 af 3106
Besvaret af 3106 på Camber og dæk slid.
Hej Lars
Tak for svaret. Det lyder interessant. Havde overvejet at droppe min tid hos Ford, men må nok holde fast i den.....
Jeg satte i øvrigt Bridgestone Turanza på baghjulene - en verden til forskel! Det er som dæk af gummi vs hård plast. Har aldrig været tilfreds med Pirellis dæk. Men jeg er for nærig til at skifte uslidte fordæk, men køber de samme dér når tid er.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen