Skip to main content

Ny bil ... næsten

  • Emne forfatter
  • Gæst
  • Gæst
9 år 7 måneder siden - 9 år 7 måneder siden #1 af
Ny bil ... næsten blev oprettet af
Min 2001 Musse har lige været til service og mekanikeren er en meget grundig mand. Bilen var til 135.000 miles service og det var ikke tid til olieskift for gearkassen iflg. servicebogen. Men jeg vidste ikke rigtigt, hvornår der sidst var skiftet olie på den, så jeg tænkte, at det måtte jeg hellere få gjort for en sikkerheds skyld.

Mekanikeren kom tilbage med bilen og da jeg kørte ham tilbage, sagde han, at der viste sig at være et problem. For ud med gearolien kom en plastiskdims, som ikke rigtigt passede nogen steder hen. GYS! :S Nå, han havde kigget efter, hvor den mon burde sidde fast, men det var ikke nemt. Som nævnt er han grundig, så han gav ikke bare op og så viste det sig, at det var en forsegling til oliepinden. Første gang man trykker den helt i bund, så løsnes proppen og lægger sig ned i bunden af gearkassen. Det kan betyde, at gearolien aldrig har været skiftet :pinch: Det kan også være, at den bare ikke har været kommet med ud.

I hvert fald synes jeg, at gearkassen skiftede ad helvede til i forhold til andre automatgearkasser. Jeg er glad for bilen, så jeg accepterede det, men nu er olien skiftet, og den er (næsten) som en helt ny bil at køre i! :biggrin: Ok, den kommer ikke helt på niveau med ZF, men de biler som har dem, koster typisk også det dobbelte eller endnu mere end min Musse gjorde.

Tja, nogen gange skal man huske det oplagte, nemlig at få skiftet al olie uden undtagelse, når man overtager en brugt bil.
Sidste redigering: 9 år 7 måneder siden ved .

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
9 år 7 måneder siden #2 af 702
Besvaret af 702 på emne Ny bil ... næsten
Tror desværre at der er MANGE der køre rundt med "slatten" gearolie-motorolie :( :( og lige som så mange andre ting er det super vigtigt at få skiftet det en gang i mellem..,i vores tilfælde køre de jo sjældent så meget og så er det netop vigtigt at skifte den.. da olie også "mister" lysten til at fungere optimalt,så fedt at du har en mekaniker der er grundig (y) (y) ja at du selv er lidt OBS på din bil er jo fantastisk rart.
Der er intet så lækkert og en fed følelse som et olieskift kan give på drivlinen. :silly: du har selv lige gjort din weekend det federe ;) ;)

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
9 år 7 måneder siden - 9 år 7 måneder siden #3 af 162
Besvaret af 162 på emne Ny bil ... næsten
FYI - Ganske som du skriver... plastik dimsen er i alle autogearkasser fra ny og er ikke noget at være nervøs for. Det er en prop, som sat der hvor oliepåfyldings/oliepinds røret efterfølgende er blevet monteret.
Sidst set på en 73 Lincoln hvor olien blevet skiftet, også for første gang :ohmy:

44 år med samme 69' Mustang
Sidste redigering: 9 år 7 måneder siden ved 162.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

  • Emne forfatter
  • Gæst
  • Gæst
9 år 7 måneder siden #4 af
Besvaret af på emne Ny bil ... næsten
@HØPS: Jeg er ret "pylret" med mine ting, og da især min Mustang. Jeg har fundet og udskrevet servicebog, hvor der detaljeret står, hvad der skal gøres hvornår. Der er ikke noget så dejligt, som at ens ting er i orden og jeg har aldrig forstået de, som køber motorcykler, biler eller hvad som helst, som presser citronen så hårdt, at de ikke har råd til dæk, benzin, m.m. til at få virkelig glæde af deres ting. Så hellere købe noget billigere og til gengæld have råd til at få glæde af det.

@Tommy: Ja, heldigvis er dimsen ufarlig, men at der måske aldrig har været skiftet gearolie er til gengæld ikke ufarligt. Men bilen kører fint, så jeg er vel sluppet med skrækken. Den Mustang jeg solgte i Sverige, viste sig i øvrigt at have en defekt gearkasse. En ombytter, fuldt renoveret, monteret og tjekket, kostede 8.000 svenske kroner. Det er vist endog særdeles billigt! Men jeg har nu ikke lyst til at skulle købe to "billige" gearkasser inden for 12 måneder! :lol:

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
9 år 7 måneder siden #5 af 2716
Besvaret af 2716 på emne Ny bil ... næsten
...gir' du en tur (mere) i din "nye" bil? ;)

Jeg får også lige tjekket op på alt olien på min dejlige Musse inden næste sæson :)
Glæder mig så meget til at cruise igen B)

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

  • Emne forfatter
  • Gæst
  • Gæst
9 år 7 måneder siden #6 af
Besvaret af på emne Ny bil ... næsten
@Rasmus: Jamen, du er da velkommen :) Kan godt forstå, at du glæder dig. Det er en dejlig bil du har.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Leveret af Kunena Forum