Skip to main content

Køb af Mustang.

Mere
4 år 10 måneder siden #1 af 3315
Køb af Mustang. blev oprettet af 3315
Hej.

Håber der er nogen der kan hjælpe mig da jeg er i vildrede vedr. Et køb af en Mustang som jeg har købt igennem en forhandler i Danmark.
Jeg har lagt et depositum og fået en kontrakt hvor der står i kontrakten at bilen vil blive lev. I juli-august mdr.
Nu begynder jeg at blive nervøs for at det er fup eller om jeg har nogen mulighed for at hoppe fra og få depositummet igen da de ikke kan overholde aftalen af kontrakten!!

Ville høre om der var nogen der ved hvad jeg har af rettigheder!!!

Mvh
3315

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
4 år 10 måneder siden #2 af 3113
Besvaret af 3113 på emne Køb af Mustang.
Er det en nyere, gammel, brugt eller en fabriksny du er ved at købe?
Er det ved en officiel Ford forhandler?

Da jeg bestilte min fabriksnye MY'17 der smed jeg 50.000 i depositum, og så fik jeg af vide at der ville gå 6-8 måneder før den ville være i mine hænder. Der gik 7 måneder.
Har du fået et VIN på bilen?

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
4 år 10 måneder siden #3 af 3315
Besvaret af 3315 på emne Køb af Mustang.
Hej.

Det er en Mustang fra 66.
Ja det har jeg fået, men jeg mener ikke at man kan tjekke bilen da den ikke har været i danmark før!!

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
4 år 10 måneder siden #4 af 574
Besvaret af 574 på emne Køb af Mustang.
Jeg går ud fra, at du er forbruger, d.v.s. har købt bilen som privatperson af en bilforhandler. Der er således tale om forbrugerkøb, og dine rettigheder finder du i købelovens § 74.

Købelovens § 74 lyder:

Medmindre andet er aftalt vedrørende leveringstidspunktet, skal sælgeren levere salgsgenstanden uden unødig forsinkelse, dog senest 30 dage efter aftalens indgåelse. Leveres salgsgenstanden ikke i rette tid, jf. 1. pkt., og skyldes dette ikke køberen eller en omstændighed, som køberen bærer risikoen for, foreligger der forsinkelse.
Stk. 2. I tilfælde af forsinkelse kan køberen hæve købet, såfremt forsinkelsen er af væsentlig betydning for denne og sælgeren måtte forudsætte dette, eller såfremt sælgeren har nægtet levering. Det samme gælder, hvis sælgeren ikke efter påkrav fra køberen leverer salgsgenstanden inden udløbet af en rimelig frist.
Stk. 3. Ved ophævelse af aftalen skal sælgeren uden unødig forsinkelse tilbagebetale alle beløb, der er betalt i henhold til aftalen.

Du skriver, at det i købekontrakten står, at bilen leveres i juli-august måned. Der er således ikke forsinkelse fra sælgers (forhandlerens) side, før efter udgange af august måned. Jeg går ud fra, at sælgeren ikke har skrevet andre forbehold ind i købekontrakten.

Men bliver bilen ikke leveret senest 31. august 2019, kan du hæve købet, såfremt forsinkelsen er af væsentlig betydning for dig og sælgeren måtte forudsætte dette. Denne bestemmelse kan være lidt vanskelig at håndtere i praksis, idet du skal bevise, at sælgeren vidste, at forsinkelse er af væsentlig betydning for dig. At leveringstidspunktet er fastsat som et 2-måneders interval, gør ikke dette bedre.

Men du har også mulighed for at hæve købet, hvis sælgeren ikke efter påkrav fra dig leverer bilen inden udløbet af en rimelig frist. ”Rimelig frist” er et lidt diffust begreb, og der skal bl.a. tages hensyn til sælgers tabsrisiko, særligt ved bestilling af bestemte genstande, som i din situation. Det afhænger dog også af, hvornår du indgik købekontrakten. Hvis sælger har haft rigeligt tid til at få bilen hjem, forkortes ”rimelig tid” antageligt.

Jeg vil foreslå, at du den 1. september, når leveringstidspunktet er overskredet, sender et påkrav til forhandleren om, at bilen skal leveres senest 1. oktober. Så burde kravet om ”rimelig tid” være opfyldt, om end ingen garantier herfor gives.

Hvis forhandleren så ikke leverer senest den 1. oktober, kan du skride til ophævelse, og når ophævelse er sket, skal forhandleren tilbagebetale depositummet til dig.

Har du i øvrigt talt med forhandleren om, hvorvidt bilen leveres til tiden, d.v.s. senest 31. august? Der er jo 2½ uge til endnu.

PS: Du er velkommen til at droppe mig en besked.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
4 år 10 måneder siden #5 af 3315
Besvaret af 3315 på emne Køb af Mustang.
Hej 574.

Wow det havde jeg aldrig selv fundet ud af så 1000 tak for det.

Ja jeg er privat person som har bestilt bilen hos en forhandler her i Danmark.

Ja jeg har snakket med forhandleren og han skal afsted i næste uge.
Jeg har skrevet med ham vedr. At tage nogen billeder når bilen stod i containeren samt af undervognen
Men har ikke modtaget nogen billeder, så jeg må gå ud fra at bilen stadig er i USA.
Og jeg har undersøgt ar det tager mellem 3-6 uger ,for containeren at komme til Danmark .

Så jeg kan desværre godt skyde en lang pil efter at få kørt Mustang i år:-(

Med venlig hilsen

3315

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Leveret af Kunena Forum