Fælles indkøb

10 år 22 timer siden #1 af 2731
Fælles indkøb er oprettet af 2731
En kammerat spurgte, om ikke vi kunne være nogle stykker, der slog os sammen og købte ind samlet fra USA. På den baggrund hørte jeg mig for, om vi ved at være nogle stykker, kunne få lidt rabatter på fragt osv. og jo, det kan vi, men djævlen :evil: ligger som bekendt i detaljen ;) Jeg skal sige, at jeg har arbejdet som indkøber før (IT branchen, før jeg arbejdede kun med marketing og så røg på hospitalet og så var arbejdet slut), så jeg er på hjemmebane i det her.

1: Enten bliver vi bare nogle få stykker, der køber ind sammen og så klarer vi den uden noget som helst formelt system.

2: Eller også må vi gå den slagne vej og lave en indkøbsforening med CVR nummer, bestyrelse, generalforsamling og hvad der hører til. Jeg skal gerne stå for det, i hvert fald til en opstart, men så er vi ude over niveauet "gratis". Det skulle gerne kunne give os pæne besparelser.

Der er for og imod:

Imod: Der er hensynet til Pony Powers annoncører. De vil nok ikke være så glade for det. Dog vil sådan et fælles indkøb slet ikke kunne erstatte de almindelige leverandører, og der vil ikke være tale om en lagerførende butik. Skulle der kunne blive grundlag for det, så må det overgå til en, der lever af det professionelt. Selv kan jeg kun være med så længe det er på amatørniveau, da jeg er på førtidspension og ikke kan klare et normalt arbejde.

For: Vi er alligevel mange, som køber alverdens stumper i USA direkte, så hvorfor dog ikke få noget rabat, ved at gå sammen?

En mulig start

Enten bliver vi bare 4-5 biler, jeg har 2, og så køber vi ind sammen og sparer i hvert fald noget på fragten og måske lidt mere.

Eller vi kan blive 10 til 20 biler i en forening, evt. under MCD (dvs. hvis indkøbsforeningen afvikles, skal pengene i foretagendet gå til MCD og man skal være i MCD for at kunne være i indkøbsforeningen), og så få lavet nogen vedtægter og få nogle rabataftaler.

Udgangspunktet skulle være Sjælland. Undskyld til jyderne, men logistisk dur det ikke, hvis der skal distribueres videre ud. Tingene skal ankomme til privatadresse på Sjælland og her fra skal folk selv hente dem. Senere kan vi blive mere avancerede, men så går det nok ud over, hvad jeg kan magte. Eller der kan laves en "Jyllandsafdeling", hvis det fungerer godt på Sjælland.

Hvad synes I om ide?

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
10 år 21 timer siden #2 af 797
Besvaret af 797 på Fælles indkøb
udemærket ide, og den er sådan set ikke ny. der er mange der har slået sig sammen før, og/eller spurgt på hjemmesiden, om nogen skulle have noget med. Kan ikke se at nogen skulle få dårlig mave over det, mig bekendt er der ingen som har patent på at hente reservedele, og lign, Om det så skal være i større, eller mindre stil, er vel op til dig .
Mvh Peder.

Rule nr,1. There are no rules.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

10 år 20 timer siden #3 af 2731
Besvaret af 2731 på Fælles indkøb
Peder: Tak. Jeg håber det kan give lidt besparelser og dermed flere dele til Mussen eller mere benzin til tanken. Lidt overskud til en ny skjorte hver 10. år er nu heller ikke at foragte :lol:

Jeg håber vi kan nå til at få nogle pæne rabatter både på fragt og på selve stumperne. Der er, med rette, pænt store bruttoavancer på sådanne dele. Ikke at forhandlerne bliver rige af det, for de har nemlig ret store omkostninger, men det giver gode muligheder for rabatter, hvis man slår sig sammen.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
10 år 17 timer siden #4 af 2233
Besvaret af 2233 på Fælles indkøb
Ikke en dårlig ide, MEN for at det skal være overskueligt så, er det nok bedst man finder et sted at handle, så er der ikke nogen der skal pakke, på en given adresse, i USA, eller hvad var din ide om forløbet, forhandlere,, min mening er det er bedst at gøre det privat, da men så ikke skal bøvle med regnskab, osv.

Har kun haft god erfaring med www.Mustangplus.com

ØØØh jeg er på (y)

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

10 år 16 timer siden #5 af 2731
Besvaret af 2731 på Fælles indkøb
Super! - ja, det med regnskab m.m., det kan løbe løbsk, så enten skal vi være få eller også rigtig mange. Midt i mellem er dødsdømt, men man skal starte et sted, og jeg kan godt finde ud af regnskab.

Jeg skal tale med ShopUSA på mandag om en rabataftale på fragt. Dvs. at vi vil have et sted i USA, hvor vi kan få samlet alle vores bestillinger. Vi skal nok være omkring 10 biler, for at det giver mening og helst lidt flere. Kan vi få sendt ting af sted en gang om måneden fast, så er vi jo kommet meget langt. Evt. kunne december og juli være måneder, hvor intet bliver sendt og to forsendelser årligt kunne være reserveret til store ting for skibsfragt. Detaljerne skal vi beslutte, når vi er folk nok til at støtte op om det og ved præcist hvad ShopUSA kan tilbyde.

Det er således det første vi kan opnå rabat på og det kan bruges også til indkøb fra Amazon (som har få men MEGET billige dele til Mustanger!) og eBay, hvor du kan få alt det, som du ellers troede var umuligt. Det betyder, at hvis flertallet vil have aftale med en bestemt butik og der er for få til at få rabat i en anden, så kan den anden stadig bruges med fordel pga. fragtaftalen.

Produktrabatter vil også være dejlige. CJ Pony Parts, som også har dele til de nye biler, lyder til at ville give rabat, blot ved at levere en samlet pakke til renovering af en enkelt bil. Dermed vil de nok også være fleksible, hvis vi kan være en samlet gruppe. Jeg har slet ikke lagt mig fast på CJ, men mange af os bruger dem i forvejen og jeg har talt med dem før. Jeg har opdaget, at Mustangs Unlimited fra tid til anden har nogle virkeligt fantastiske priser, f.eks. et komplet sæt til nye tæpper i en 1969'er for 260 dollars inkl. underlayment, fodpaneler til døråbninger, skruer, Ford-logoer og alt. Men igen, først skal vi se, hvor mange vi bliver og så skal vi finde 1, 2 eller måske 3 rabataftaler. Jeg skal gerne få dem til at føle, at det er synd for os danskere, at vores krone kun er en femtedel af en dollar og vi derfor er meget fattige :whistle: Spøg til side, jeg levede 7 år af at lave indkøb og indgå rabataftaler, så jeg ved, at er vi bare 10 stykker eller flere som køber jævnligt, så skal vi nok opnå i hvert noget rabat.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
10 år 16 timer siden #6 af 2233
Besvaret af 2233 på Fælles indkøb
Stædig på, ;)

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

10 år 14 timer siden #7 af 2243
Besvaret af 2243 på Fælles indkøb
Ikke for at skyde din ide ned, Jens, men er der tale om "småting" a la en baglygte mm. kan det næppe betale sig.
CJ er jeg helt færdig med at handle med, da deres (lidt lavere) priser bygger på, at de ikke har noget lager selv! De køber "stort ind" hos de andre leverandører med mellemrum, og derfor kan man komme ud for (som jeg) at vente FIRE!!! måneder på, de leverer hele ordren (var vist ti "dimser").
Er der derimod tale om "volumenfragt" - altså en motor, en dør eller en skærm, har du nok fat i noget.
Når jeg skal bruge en del, skal jeg helst have den leveret to dage før, jeg bestiller den, så deeet...
Just my 5 ¢ B)

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

10 år 14 timer siden #8 af 200
Besvaret af 200 på Fælles indkøb
Lad mig bringe et enkelt indspark til jeres projekt - tag det fra en der tidligere har prøvet at dele container med en gruppe hvor vi alle havde vores dele samlet ......

Ved udpakningen vil nogle opføre sig næsten som vilde dyr ..... jage deres dele og når de har fundet dem - miste interessen for projektets færdiggørelse B)

Når det så går op for gruppen at der enten mangler dele eller er sendt forkerte - ja så bliver det hver mand for sig ...... og ja, der vil være uoverenstemmelser, "backorders" m.v.

Når regningen for den samlede told og moms skal fordeles - ja så var det ikke alle der helt forstod forpligtelserne ....... og da containeren landede i mit momsnummer hvem sad så tilbage med differencen ...... :S



Personligt køber jeg nu kun ind sammen med yderst få personer jeg har stor tillid til .....

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

10 år 12 timer siden #9 af 2243
Besvaret af 2243 på Fælles indkøb
@ Anders: (y) !

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
10 år 7 timer siden #10 af 1731
Besvaret af 1731 på Fælles indkøb
Når jeg skal have noget hjem fra staterne, plejer jeg lige at smide en sms til de nærmeste jeg køre sammen med, om de skal have noget med.

Jeg handler hovedsagligt ved virginia classic mustang og summit. (summit har alle Scott drakes vare numre)

Da ingen af os købe stumper for flere tusind dollars, fungere det fint nok.

Mvh René

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

10 år 6 timer siden #11 af 2731
Besvaret af 2731 på Fælles indkøb
Vi har vel alle dårlige erfaringer med snart sagt alt, men nu har jeg jo været indkøber. Jeg omsatte vel for omkring 10 mill i småting i en servicefunktioner for kunder i en softwarevirksomhed. Lige præcis backorder kan blive meget lettere at håndtere, hvis vi bliver mange nok til at få leveringer med faste intervaller. Det samme mht retur håndtering.

CJ er ikke førstevalget, men en mulighed af flere og du vil kunne købe hvor som helst og få fordel af rabat på fragt. Er du med vil du også kunne være med at bestemme over hvem, der skal være primær leverandør.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

9 år 11 måneder siden - 9 år 11 måneder siden #12 af 1284
Besvaret af 1284 på Fælles indkøb
Jeg syntes også det er en god ide, jeg har lige lagt 230 dollars i fragt fra CJ Pony parts :( dem vil jeg da heller have lagt i flere dele istedet for.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

9 år 11 måneder siden - 9 år 11 måneder siden #13 af 200
Besvaret af 200 på Fælles indkøb
Blot for at slå det helt fast - så er min oplevelse IKKE baseret på nogle af de samarbejder jeg har haft de senere år B)

Min baggrund for at skrive er heller ikke for at dødsdømme projektet men det er blot MEGET vigtigt at gruppen har helt rene aftaler inden for f,eks.

* Hvornår skal sendingen gå fra USA (dvs. venter man - og i givet fald hvor længe - på restordrer)?

* Hvordan klarer man ansvar/fordeling af regning - vedr. de stumper der er leveret forkert eller helt mangler (er det et "fælles økonomisk ansvar" for gruppen - eller er det bare bad luck for den som det lige går ud over?

* hvis flere har bestilt det samme - og der så mangler en del - hvem skal så have det der leveres - og når den manglende del så skal fragtes over - skal hele gruppes så tage denne omkostning til fragt, told og moms med ind i det helt store fælles regnskab eller er det igen bad luck for den det rammer?

* Fordeler man fragt/håndteringsomkostningen ud fra volumen, pris eller en helt tredje faktor? (husk at en person kan måske købe for et meget stort beløb - men denne vare er måske lille rent volumen & vægt mæssigt - mens en anden køber billige reprobagskærme der fylder helt vildt og derved er meget tyde i fragt ....

* Hvordan gennemfører man praktisk udpakningen og opdeling i bunker ....... tro ikke at selv voksne mennesker ikke hurtigt kan blive som små børn på juleaften ..... mig mig mig B) :biggrin:

Blot input fra en der har prøvet det før .... ;) Jeg ville personligt - hvis man er en gruppe der går sammen - også lave aftaler hvor hele gruppen hæfter solidarisk for fejl, mangler, ekstra fragtomkostninger m.v.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

9 år 11 måneder siden #14 af 2731
Besvaret af 2731 på Fælles indkøb
Anders: Ja, jeg er helt enig. Gode punkter. Først må jeg finde ud af opbakningen og så hvad vi praktisk kan opnå.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
9 år 11 måneder siden #15 af 921
Besvaret af 921 på Fælles indkøb
Jeg er med (y)

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
9 år 11 måneder siden - 9 år 11 måneder siden #16 af 162
Besvaret af 162 på Fælles indkøb
Ideen er fin, har selv praktiseret ligende i vores lokale klub de sidste 25 år.
Shopusa er IKKE måden at gøre det på( har prøvet)....få en god aftale med fx. FeDex, Shipping.dk eller ligende.
Besparelsen kommer af sig selv kva stor besparelse på fragten og evt. rabat ved Butikken i USA.
Har typisk kunne have delene hjemme i DK til en Pris pr. Dollar omkring 7,50 - 8,00 incl. ALT, afhængig af Dollar kursen. Det
gælder også store dele som fx. bagskærme, komplette bunde m.m.

44 år med samme 69' Mustang

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

9 år 11 måneder siden #17 af 2731
Besvaret af 2731 på Fælles indkøb
Det ser ud til, at der er fin opbakning. I hvert fald nok til en start. I dag hører jeg fra ShopUSA, om hvad de kan tilbyde. Om det så bliver dem vi laver aftale med, er en anden sag.

Tommy 162: Fidusen med ShopUSA er, at vi kan få konsolideret forsendelserne. Kan vi blive nok til at få leveringer med faste intervaller, så vil det jo være super godt for os, især at restordrer ikke vil sinke det som kan leveres. Altså, hvis jeg køber 5 skruer og et tændrør, og skruerne er i restordre, så får jeg tændrøret uden ekstra omkostninger. Dine erfaringer med de andre firmaer vil være guld værd for os. Kan de også konsolidere ordrene? Vi er jo i øvrigt ikke så langt fra hinanden. Ja, vi er jo næsten naboer :)

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

9 år 11 måneder siden #18 af 1004
Besvaret af 1004 på Fælles indkøb
god ide, jeg er også på

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

9 år 11 måneder siden #19 af 2731
Besvaret af 2731 på Fælles indkøb
Søren: Super!

Alle: Jeg prøver at se, om ikke jeg kan tage omkring Nyhavn på torsdag og mødes med ShopUSA og høre, hvad de kan tilbyde. Og jeg prøver at høre andre muligheder også.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

9 år 11 måneder siden #20 af 2731
Besvaret af 2731 på Fælles indkøb
Jamen så er jeg kommet lidt længere. Jeg får et tilbud på rabatter vi kan opnå fra ShopUSA, hvis vi slår os sammen til at være 10 eller flere biler til en start. Jeg skal gerne stå for at registrere de medlemmer, der ønsker at være med i en "indkøbsforening", hvis eneste formål er at skaffe os gode priser, her under hos ShopUSA:
  1. ShopUSA vil give os bedre priser. Der bliver lavet nogle eksempler for hvad vi kan opnå til en start og kvartalsvis vil vi tale sammen og se, hvordan det går. Det eneste en indkøbsforening skal administrere er, at håndtere medlemsregisteret og løbende opdatere det til ShopUSA.
  2. Vi får de helt normale fordele med brug GLS Pakkeshop i hele landet, adresse i USA osv. og kan bruge aftalen til alt inkl. havegrill, tøj, computere osv. Det er altså ikke kun til brug for Mustangdele.
  3. Vi får også rabat på håndtering af returvarer, men gratis er det ikke. I forhold til at betale fuld pris og ingen rabat, så er det dog meget fordelagtigt og vi slipper for at kæmpe med diverse toldpapirer.
  4. Bemærk, at jyderne også kan være med, når jeg nu ikke skal modtage varerne fysisk.
  5. Man kan stadig med fordel gå sammen om at købe ind og alligevel bruge rabataftalen om fragt.
  6. Har man momsnummer og istandsætter Mustanger professionelt eller semiprofessionelt, så kan man få faktura m.m. fra ShopUSA, så man har alle nødvendige specifikationer for sit regnskab. Disse er også med i rabataftalen.
  7. ShopUSA bliver formentligt lidt billigere med rabat i forhold til andre transportfirmaer, men der hvor fordelen bliver rigtig stor er, når man køber fra flere forskellige steder, for så kan man få det over i en samlet forsendelse.
  8. ShopUSA tjekker produkterne i USA, så der ikke bliver transporteret synligt defekte dele over fra USA og de tager gerne dialogen med sælgeren, også når det er fra privatpersoner fra eBay.
  9. Mustangklubben har en aftale med mustangplus.com og den rabat kan naturligvis kombineres med aftalen om billig fragt.
  10. Mustangplus.com har kun dele til de gamle Mustanger, så jeg vil prøve at få en rabataftale hos en leverandør, der har dele til alle årgangene.
  11. Flere har været mindre tilfredse med leveringstider, udvalg og andet fra CJ Pony Parts. Andre har været meget tilfredse. Derfor vil jeg i udgangspunktet ikke spørge dem som første mulighed. Jeg har nu ellers selv været godt tilfreds, men jeg er vandt til computerbranchen er der er leveringsterminer en by i Rusland!
  12. Jeg kan se, at www.mustangsunlimited.com har et stort udvalg og deres trykte katalog for 1974 til 2004 Mustangerne er meget stort. De har også et katalog for 1964 til 1973 bilerne og et for modellerne fra 2005 og frem (de ligger online, så I kan selv kigge efter). De er blandt de 10 største forhandlere i det hele taget i USA af reservedele fra Ford. Er det noget, der er brugbart? Deres hjemmeside er ikke særlig god, men det er produkterne vist og levering gik virkeligt hurtigt for mig (to gange ud af to).

Aftalen med ShopUSA bliver nogenlunde som den er for en indkøbsforeningen inde under Cadillac klubben. Den udelukker ikke, at vi kan få andre aftaler, men vi skal jo starte et sted og har vi for mange aftaler og for få til at bruge dem, så kommer det ikke til at holde. Det vigtige og rigtigt gode med aftalen er, at vi ikke skal være momsregistrerede og sidde og kæmpe med regnskaber m.m.

Jeg ved ikke, om mustangsunlimited vil lave en aftale, men hvis ikke, så kunne CJ være andet valg. Eller hvad mener I?

Jeg har spurgt bestyrelsen, om der er interesse for at en indkøbsforening er en del af Mustangklubben som et medlemsgode. Jeg har påtaget mig, at jeg gerne vil stå for administrationen af det og vi må vel love, at det ikke skaber besvær for MCD, hvor bestyrelsen har rigeligt at se til i forvejen.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
9 år 11 måneder siden - 9 år 11 måneder siden #21 af 2718
Besvaret af 2718 på Fælles indkøb
Lyder godt at det ser ud til at kunne blive til noget.

MustangsUnlimited vil jeg ikke anbefale til min værste fjende.
Jeg bestilte varer derfra i februar. Jeg har stadig ikke fået alle varer og det er på trods af at jeg har annulleret de ting der var i restordre.
Nogle ting var forkerte, nogle ting manglede.
Når jeg har skrevet til dem pr. e-mail. er der gået op til en uge (og først efter jeg har rykket for svar), før der sker noget.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

9 år 11 måneder siden #22 af 2731
Besvaret af 2731 på Fælles indkøb

Lyder godt at det ser ud til at kunne blive til noget.

MustangsUnlimited vil jeg ikke anbefale til min værste fjende.
Jeg bestilte varer derfra i februar. Jeg har stadig ikke fået alle varer og det er på trods af at jeg har annulleret de ting der var i restordre.
Nogle ting var forkerte, nogle ting manglede.
Når jeg har skrevet til dem pr. e-mail. er der gået op til en uge (og først efter jeg har rykket for svar), før der sker noget.


Huhh, det lyder ikke lovende! Måske er det bare at amerikanerne ikke kan finde ud af det? Jeg skal hilse at sige, at de problemer du har haft, er vand ved siden af det normale i computerbranchen! Det gør selvfølgeligt ikke din oplevelse bedre :pinch: Så måske er CJ ikke så dårlige endda?

Jeg synes vi skal huske, at MCD har en aftale med mustangplus.com, som er specialiset i dele for 1964-1973 musserne. Derfor bør en aftale med en anden forhandler være med en, der har et bredt sortiment til alle årgangene og helst med mange dele fra Ford selv. Det har både CJ Pony Parts og Mustangs Unlimited. Men det er jo i sidste ende deltagerne, der bestemmer. Hvad synes I?

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
9 år 11 måneder siden #23 af 2233
Besvaret af 2233 på Fælles indkøb
Det lyder godt,,,,, (y) Men nu skriver du min 10 biler, dette er et vidt begræb, da jeg har to Biler, en der kører, som jeg ( 7-9-13) ikke har købt noget til i ca 2 år, og så er der hullet i garage gulvet ( Mit Fastback projekt), hvor man bare kan skovle penge i :evil: Jeg tror vi skal op og være min 20-30, biler, da der så vil være et mere stabilt flow i fragten over søen, men mon ikke det stødt, og roligt kommer, der er jo sjældent nogen der vil vare blandt de første idioter, men gerne en del af de sidste helte :woohoo:

Og må der herfra lyde et stort " GODT GÅET JENS (y) "

Hilsen
Simon

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
9 år 11 måneder siden - 9 år 11 måneder siden #24 af Michael Fuglefrø
Besvaret af Michael Fuglefrø på Fælles indkøb
Hej

Vi har gode erfaringer med CJ pony parts og de svarer hurtigt og venligt på mail, det fungere har endnu ikke manglet eller fået forkerte varer og vi har da handlet der siden 2011, hvor vi startede med den første mustang.
Summit har vi kun prøvet en gang, men hurtig levering.

Hilsen Michael og Helle

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
9 år 11 måneder siden #25 af 921
Besvaret af 921 på Fælles indkøb
Jeg tror alle har haft både gode og dårlige oplevelser med mange af leverandørerne.
Selv har jeg også prøvet Mustang Unlimited. Det var ikke den hurtigste leverance, og den himmel jeg bestilte til min '78 var defekt :(
Jeg køber helst fra NPD i Califonia. Vi har et tilsagn om rabat der. Min oplevelse er at der aldrig bøvl med leverancer fra NPD. Udvalget fra NPD er dog mindre end fra f.eks. CJ Ponyparts. Prisniveauet er nogenlunde det samme.
Det bliver svært at konkurrere med Street parts og Summit, der får man varer til samlet kurs 9,92 ;) Lad os prøve at få lign. total kurs.
Jeg er med Jens (y) Lad os fortsætte og se om det bliver rigtig godt. :)

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
9 år 11 måneder siden - 9 år 11 måneder siden #26 af 2718
Besvaret af 2718 på Fælles indkøb
Summit Racing har jo et enorm udvalg. Desværre er der været rigtig mange stumper til den gamle Mustang de ikke har.
Jeg er til gengæld 100% tilfreds med deres kundeservice (y)

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

9 år 11 måneder siden #27 af 2731
Besvaret af 2731 på Fælles indkøb
Bent: Det er meget svært at sætte en bestemt kurs for køb, men det er en nem måde at anskueliggøre det på. Køber du en cap med fint logo, f.eks. noget med en hest ;) , så bliver det meget dyrt pr. dollar. Køber du en hel motor med hvad som helst, så bliver det noget helt andet og meget billigere. Jeg får eksempler i slutningen af næste uge på 3 forsendelser, 1 med nogle småting under 100 dollars, 1 med en blandet pose af dele til omkring 500 dollars og 1 med noget dyrt og tungt. Udgangspunktet bliver konkrete forsendelser til medlemmer af Cadillac klubben, hvor der i hvert fald er noget tungt! :biggrin:

Ulrik: Summit har ikke dele fra Ford selv. Så vidt jeg kan se, så er Summit den 7. himmel for de, som vil købe tuningsdele. NPD bliver der skrevet, har MCD rabataftale med i forvejen (i bladet står der ikke noget om det, men derimod at der er rabataftale med Mustangplus.com) og NPD har kun dele til de gamle Mustanger. Måske NPD generelt giver rabatter til medlemmer af alle Mustangklubber?

Jeg foreslår, at vi til de klassiske Mustanger, holder os til den (eller de to?) aftale(-r) klubben allerede har. I hvert fald til en start så længe vi ikke er 100 eller flere biler i ordningen.

Summit er oplagt, når der er meldinger om, at her er nogle folk, der virkeligt ved hvad de taler om, men jeg vil gerne have dem som nr. 2, for at få de mere almindelige dele fra Ford selv med til en start. Bliver der fin opbakning, så kan flere aftaler komme på meget hurtigt. Her forudsætter jeg, at forhandlerne rent faktisk vil give os en rabataftale.

Hvad siger I til, at CJ Pony Parts bliver den første, som vi prøver at lave en aftale med? Husk, at I kan bruge fragtaftalen med hvem som helst og der er ingen bindinger af nogen art.

Desværre må vi huske, at nogle af delene til vores gamle biler ofte produceres i meget små serier. Det vil give meget lange ventetider fra tid til anden og de amerikanske firmaer ved, at det koster det blå fra himlen, at få en levering ekspederet ind i EU. Derfor er det ofte sådan, at de kun sender ordrerne samlet. Derfor vil alle forhandlere kunne give anledning til samme oplevelse, som Ulrik havde. Men er vi mange, der bruger en aftale, så vil vi meget bedre kunne sikre os en god behandling, specielt når et eller andet går galt, hvad det altid vil før eller senere.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
9 år 11 måneder siden #28 af 2765
Besvaret af 2765 på Fælles indkøb
Lyder godt... jeg er da frisk på at være med på det og jeg kan da også samle lidt indkøb ind....

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
9 år 11 måneder siden #29 af 1731
Besvaret af 1731 på Fælles indkøb
Til Info kan jeg da lige sige at ved Summit kan du købe ALLE Scott drakes varenummer bare indtast dem i søgefeltet

Så hvis du er ved at købe en speciel tuningsdel, kan man samtidig få en "normal" stump også.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

9 år 11 måneder siden - 9 år 11 måneder siden #30 af 2731
Besvaret af 2731 på Fælles indkøb

Til Info kan jeg da lige sige at ved Summit kan du købe ALLE Scott drakes varenummer bare indtast dem i søgefeltet

Så hvis du er ved at købe en speciel tuningsdel, kan man samtidig få en "normal" stump også.


Det er jeg med på, men de har ikke dele fra Ford Motor Company. Andre siger, at Summits medarbejdere har meget stor viden, og det er jo et plus. Der er bare det ved det, at for en opstart skal vi helst vælge en første aftale med en leverandør, der dækker bredest muligt. Der fra kan vi hurtigt gå videre, hvis der er nok som tilmelder sig.

Nå, jeg prøver med CJ Pony Parts og så må vi se, om de vil tilbyde noget og om vi vil tage imod. Det vil være godt at kunne have aftaler om fragt og dele fra start. Jeg har i øvrigt talt med nogen i dag, som har brugt Mustangs Unlimited flere gange og været yderst tilfreds.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

9 år 11 måneder siden #31 af 1814
Besvaret af 1814 på Fælles indkøb
Jeg er frisk på og være med. Har en del der skal bestilles.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
9 år 11 måneder siden #32 af 921
Besvaret af 921 på Fælles indkøb

Bent: Det er meget svært at sætte en bestemt kurs for køb, men det er en nem måde at anskueliggøre det på. Køber du en cap med fint logo, f.eks. noget med en hest ;) , så bliver det meget dyrt pr. dollar. Køber du en hel motor med hvad som helst, så bliver det noget helt andet og meget billigere. Jeg får eksempler i slutningen af næste uge på 3 forsendelser, 1 med nogle småting under 100 dollars, 1 med en blandet pose af dele til omkring 500 dollars og 1 med noget dyrt og tungt. Udgangspunktet bliver konkrete forsendelser til medlemmer af Cadillac klubben, hvor der i hvert fald er noget tungt! :biggrin:


Hej Jens

Det er netop det der er fordelen med Street partrs. Henter du selv på deres adresse fås tingene altid til samme kurs (y) Hvis ikke vi kan få samme forhold, så vil jeg stadig hellere købe småting hos Street parts- ;) Lad os prøvet finde en måde til at undgå dyr dansk distribution, ved f.eks. at have en adresse hvor man kan hente sine ting.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

9 år 11 måneder siden #33 af 200
Besvaret af 200 på Fælles indkøb
Dette på ingen måde for at kritisere dette initiativ MEN ..... når jeg læser tråden så tales der om at holde en prisen lav ex. fastkurs eller lignende. Samtidig sammenligner man med allerede eksisterende leverandører på det danske marked som faktisk allerede kan levere til priser som både kan være lidt lavere såvel lidt dyrere end det man selv har som målsætning .......

Jeg er fantastisk glad for at der findes leverandører som ex. Street Parts, Trimo, USA Autodele, Camaro Hobby m.fl. der som hoved forretningsområde har at levere nye og brugte dele til vores amerikanerbiler til ganske konkurrencedygtige priser.

Hvis prisniveauet er nogenlunde tilsvarende hvad jeg selv kan tage dele hjem til - og her skal jeg selv huske at regne det evt. bøvl der er med dele der leveres forkert eller jeg selv bestiller forkert - så køber jeg altså hellere hos en eksisterende leverandør. Måske "taber" jeg nogle få procent - til gengæld er jeg med til at holde deres forretning kørende - så de reelt har en chance for at eksistere også i fremtiden .... det er altså dejligt at have tilgang til stumper på timebasis hvis man virkelig står og mangler dem .....

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

9 år 11 måneder siden #34 af 2731
Besvaret af 2731 på Fælles indkøb
Status: Det har været svært at vælge, hvem der først skulle kontaktes. Nu har jeg sendt en forespørgsel til CJ Pony Parts og håber, vi kan få en rabataftale med dem. Ud over at jeg mener, at en første aftale skal kunne omfatte dele til alle årgangene og her under også dele fra Ford selv, så har jeg ikke nogen præferencer. Når jeg hører fra dem, så skriver jeg med det samme om resultatet.

Bent: Den sidste del af fragten er ikke særlig dyr pga. aftalen mellem ShopUSA og GLS Pakkeshop, men for at gøre det nemt for alle, så starter vi op med en rabataftale på den eksisterende forretningsmodel for ShopUSA. Når vi er kommet lidt videre, ser vi på, hvordan det kan gøres bedre. To ting jeg tænker på: 1, Faste tidsplaner, hvor alt sendes så vi ikke skal vente evigheder på restordrer. 2, At vi samler destinationerne i Danmark, sådan som du ønsker det, hvis det kan gøre det billigere for os. Men til en start, kører vi helt standard, bare lidt billigere.

Anders: Udgangspunktet i at gå i gang med det her er ikke, at ødelægge det for de danske forretninger. Langt fra. Men det er et faktum, at mange af os i forvejen henter ting hjem fra USA, og når det nu er en kendsgerning, hvorfor så ikke prøve at opnå nogle rabatter? Mere kompliceret er det ikke meningen at det skal være. Personligt har jeg det sådan, at jeg gerne giver en hundremand ekstra for at få tingene fra en pålidelig forhandler, men kommer jeg op i flere hundrede kroner for mindre ordrer, så stopper loyaliteten. Husk at en del af aftalen netop er, at få en lettere håndtering af returvarer og bedre kontrol af, at leverancerne er rigtige (du får fotos sendt over af indholdet, før det sendes).

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

9 år 11 måneder siden #35 af 2731
Besvaret af 2731 på Fælles indkøb
Nå, CJ Pony Parts giver ikke klubrabatter, men svarer, at ved større ordrer, så giver de gerne en rabat. Jo større ordrer, jo større rabat. Kan flere slå sig sammen og udnytte fragtaftalen med ShopUSA, så er det ikke så dårligt. Det med at slå sig sammen om en forsendelse, vil i alle tilfælde kunne betale sig! Men husk lige udfordringerne som nævnt af Anders, hvor han sad tilbage med en lidt kedelig regning.

Bemærk, at jeg på intet tidspunkt anfører, at dette er organiseret af Mustangklubben. Det er et tiltag af et medlem, som vil spare nogle penge, hvis det er muligt.

For at bruge "aftalen" med CJ Pony Parts, skal I sende en liste med de ønskede stumper til Justin R. Evans på email jevans@cjponyparts.com - Han skrev ikke noget om, hvor meget en ordre skal være på, men mon ikke omkring 1.000 dollars vil udløse en pæn rabat? Med en renovering af en bil, kan man hurtigt kommer der op ad!

Jeg prøver om jeg kan få en mere generel aftale med Mustangs Unlimited, men nu er der da ovenstående indgang :)

Når jeg er færdig med dette her, så laver jeg en overskuelig liste og lidt om, hvordan man bliver en del af det og hvordan man bruger det.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
9 år 11 måneder siden #36 af 2233
Besvaret af 2233 på Fælles indkøb
Jeg handlede hos mustanhplus, og fik lige omkring 20% i rabat, handlede så også for 3800$, der var så noget ventetid da jeg ikke ville have ordren afsendt, før alt var der, der var kun en fejl da det så dukkede op, denne del ( årgangen passede ikke) ville de have et billede af, de sendte så den rigtige del , og en mail om at den forkerte del kunne jeg gøre med hvad jeg ville, for det kunne ikke svare sig for dem af betale for returneringen.

Nå, CJ Pony Parts giver ikke klubrabatter, men svarer, at ved større ordrer, så giver de gerne en rabat. Jo større ordrer, jo større rabat. Kan flere slå sig sammen og udnytte fragtaftalen med ShopUSA, så er det ikke så dårligt. Det med at slå sig sammen om en forsendelse, vil i alle tilfælde kunne betale sig! Men husk lige udfordringerne som nævnt af Anders, hvor han sad tilbage med en lidt kedelig regning.

Bemærk, at jeg på intet tidspunkt anfører, at dette er organiseret af Mustangklubben. Det er et tiltag af et medlem, som vil spare nogle penge, hvis det er muligt.

For at bruge "aftalen" med CJ Pony Parts, skal I sende en liste med de ønskede stumper til Justin R. Evans på email jevans@cjponyparts.com - Han skrev ikke noget om, hvor meget en ordre skal være på, men mon ikke omkring 1.000 dollars vil udløse en pæn rabat? Med en renovering af en bil, kan man hurtigt kommer der op ad!

Jeg prøver om jeg kan få en mere generel aftale med Mustangs Unlimited, men nu er der da ovenstående indgang :)

Når jeg er færdig med dette her, så laver jeg en overskuelig liste og lidt om, hvordan man bliver en del af det og hvordan man bruger det.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

9 år 11 måneder siden #37 af 2731
Besvaret af 2731 på Fælles indkøb
Simon: 20% er ret imponerende, men reservedele er da også noget, hvor man er nødt til at holde meget høje bruttoavancer, fordi det er så dyrt at håndtere lager, ekspedition m.m.

Jeg ved fra IT-branchen, at store avancer frister til at give store rabatter. Det er så erfaringer fra en branche hvor bruttoavancerne næsten altid ligger under 10%! I min henvendelse spurgte jeg, om rabatten evt. kunne være gradueret i forhold til den enkelte ordres størrelse. Jeg håber vi kan få en formaliseret aftale, så vi ikke skal krejle ved hver eneste ordre.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

9 år 11 måneder siden #38 af 2731
Besvaret af 2731 på Fælles indkøb
Jeg havde håbet, at kunne have en god start på plads inden generalforsamlingen, men jeg er ikke kommet helt i hus med alle detaljer og tilbuddet fra ShopUSA er lidt snørklet. Snart skal jeg også rejse og der er meget i vejen :pinch: Men en tur i Mussen til Stralsund og Nazihemmeligheder på Peenemünde (der hvor V2 raketten blev udviklet) bliver jo dejligt :woohoo:

- Status er, at jeg har fået en kontaktperson hos CJ Pony Parts, hvor alle og enhver kan krejle om prisen, hvis der er tale om store indkøb (lidt usikkert, hvad det er, men det er vel over 2.000 dollars).

- Jeg har fået rabataftale med ShopUSA og lovning om, at den løbende vil blive justeret.

- Jeg venter på svar fra Mustangs Unlimited, men de er lidt sløve ud i emails, så jeg ringer til dem, forhåbentligt i morgen. Jeg håber vi kan få en rabat, svarende til det man kan opnå ved et medlemsskab af deres eget rabatsystem eller måske lidt bedre.

- Jeg laver et sæt regler for fælles indkøb, hvor flere slår sig sammen. Bemærk, at det bare er til en opstart og når vi har sat det her i søen, så skal deltagerne bestemme, hvordan det skal fortsætte, men det er normalt lettere at have et udgangspunkt, end at have et blankt stykke papir. Meningen er, at gøre det lettere at købe ind sammen, så man ikke skal aftale op og ned ad stolper hver gang man skal købe noget fælles, og vil man noget andet, så kan man naturligvis bare selv aftale det.

- Af hensyn til annoncører og de medlemmer som mere eller mindre lever af at levere ting til vores Mustanger, så synes jeg at de skal med i oversigten over indkøbsmuligheder. I udgangspunktet vil jeg skive af efter Pony Powers liste og annoncer. Det her skal jo gerne hjælpe og helst ikke genere nogen.

24. maj laver jeg første oversigt og her skal man så "melde sig ind" i indkøbsforeningen. Hvad fremtiden er for den afhænger af opbakningen. Medlemskabet vil være gratis og det kræve at man er medlem af MCD. Igen, det er udgangspunktet, og det kan laves om.

Strengt taget burde der være en stiftende generalforsamling, men der skal godt nok være gode rabatter at få, hvis det skal kunne betale for benzinen for nordjyderne. Jeg synes derfor, at det skal holdes så lavpraktisk som muligt. Måske vi kan køre lidt "uautoriserede" frem til næste MCD generalforsamling og så kan bestyrelsen bestemme sig for, om det her bare skal være en generel fordel ved MCD medlemskab, evt. med en kontaktperson til at stå for det, så den normale bestyrelse ikke også skal bruge tid på den del.

Hvis der er noget I synes er særligt vigtigt, så skriv endeligt til mig her eller på min private email.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

9 år 11 måneder siden #39 af 2731
Besvaret af 2731 på Fælles indkøb
Så er der snart nyt. Vi har en rabataftale med Mustang Unlimited og en kontaktperson. Hos CJ Pony Parts har vi en kontaktperson som man kan kregle med og vi har fået billig fragt. Jeg håber også at de danske butikker vil være med, ikke nødvendigvis med rabatter, men hægte sig på, så de bliver nævnt blandt medlemmerne. Mere kommer på lørdag.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
9 år 11 måneder siden #40 af 2760
Besvaret af 2760 på Fælles indkøb
Lyder fint kunne godt være interesseret også

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

9 år 11 måneder siden #41 af 2731
Besvaret af 2731 på Fælles indkøb
Husk at melde jer til "Indkøbsforeningen" andet sted :)

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen