Skip to main content

Jeg har brug for hjælp til mit blinklys S550

Mere
5 år 4 måneder siden #1 af 3113


Hej allesammen

Jeg er den glade ejer af denne bil, men da Ford valgte at snyde os med 15-17 modellerne for noget af det lys som de ellers har i USA, ja så har jeg selv været i gang men at rode lidt. Det første var selvfølgelig at få noget LED i de ellers døde TRI-BARs. Og da jeg alligevel havde sendt lygterne til Polen for at få dem lavet, ja så kunne jeg jo ligeså godt få ham til også at smide sekventielle Amber LED i. Så tog jeg de to pærer som bilen var født med, som blinklys, og pillede dem ud.
Denne løsning var jeg rigtig glad for, men en Mustang bliver man vel aldrig færdig med at lege med, så jeg ville have mere. Så købte jeg nye lygtehuse, til at erstatte de originale blinklys. Disse nye havde sekventielle LEDstriber som findes på masser af moderne biler. De giver bilen et endnu mere moderne look, men så har jeg to gange blinklys foran. Dette er jeg lidt træt af, men synes begge løsninger er fede, jeg vil bare kunne have dem hver for sig.

Så spørgsmålet er hvordan jeg kan lave mig et setup hvor jeg har:
A: Blinklys øverst
B: Blinklys nederst
C: Blinklys i begge
D: Blinklyset må aldrig kunne slukkes helt

Egentlig har jeg lavet en lille løsning der kan det her, men sådan som jeg kan se det, så kan jeg sætte det ind mellem signalet fra bilen, og lygterne, men så blinker begge sider på en gang, og det dur jo ikke .
elektronik-lavpris.dk/p88476/ds4pc-rotar...itch-4x3-pc-ck-1052/ Kan ikke huske hvor jeg købte min, men den kan det samme som den linkede.


Denne her kan stå i 3 positioner. Det sorte kabel skal bære signalet fra bilen. Ved position 1 er der gennemgang til det røde kabel. Position er der gennemgang til både det røde og gule kabel. Ved position 3 er der gennemgang til det gule kabel.

Så hva er det jeg ikke lige kan lure? Hva er mit missing link her? Hvordan skal jeg forbinde dette til bilen, så jeg får det som jeg vil have det?


Mvh. Lars
Bilag:

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
5 år 4 måneder siden - 5 år 4 måneder siden #2 af 515
Hvis jeg forstår det rigtig så har du en 2-polet omskifter og skal forbinde ledningerne som vist på min lille tegning nedenfor. Mener at omskifteren kan indstilles med en lille tap-skive så den kun har 3 stillinger. Håber det virker for dig :)

Omskifter stilling,
1: Lys i lampe A
2: Lys i lampe B
3: Lys i begge lamper

Life is a cruise
Bilag:
Sidste redigering: 5 år 4 måneder siden ved 515.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
5 år 4 måneder siden #3 af 3113
Mange tak for at du lige tog dig tid til at lave en lille tegning. Tror bare du har lagt billedet op to gange. Er sikker på at du kan se det hvis du trykker rediger på dit indlæg.
Enten er jeg lettere retarderet, eller også er jeg bare ikke helt med. Uden at være nogen ekspert, så tænker jeg at dit diagram gør det samme som den løsning jeg har på billedet oppe over? Men det vil stadig kun gælde for den ene side af bilen, korrekt? Bilen sender jo et signal til venstre eller højre side (begge ved katastrofeblink).
Jeg kan selvfølgelig sagtens lave dette for hver side, men den løsning er jeg ikke rigtig lun på. Jeg vil gerne gøre det rigtigt 'rigtigt' så at sige.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
5 år 4 måneder siden #4 af 515
Min skitse er kun for een side (venstre/højre). Den svarer til en 2 x 3 omskifter - 2 polet med 3 stillinger). Hvis du har en 4 x 3 omskifter svarer det til 2 af mine skitser, dvs. til begge sider i samme omskifter.
Din omskifter på foto er altså fin, men jeg tror den er gal med ledningerne. Jeg ser kun 1 gul, 1 rød og 1 sort ledning. Der burde være 2 af hver når det skal virke til begge sider (og det er nok bedst med 6 farver så der ikke går kludder i det).
Hvis du ikke er el eller elektronik kyndig så allier dig med sådan en lokalt, som let kan få loddet ledningerne sammen på den rigtige måde (y)

Life is a cruise

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
5 år 4 måneder siden #5 af 3113
Det er intet problem at lodde det hele rigtigt sammen. :)
Det er en 4x3 omskifter jeg har nu. Jeg har lige haft en god lang samtale med min far. Han hjalp mig med at lave det første diagram, men måske jeg bare ikke havde forklaret ham mit ønske godt nok. Så derfor endte jeg med en løsning som ikke var god nok. Men med dit diagram, så tror jeg det blev lettere for os (nok mest mig) at forstå hvordan det hele skal kables.
Så nu er det bare at svinge loddekolben og flå fronten af bilen. Jeg er sikker på at det hele bliver som jeg ønsker.
Tusind tak fordi du tog dig tid til at hjælpe. Det sætter jeg stor pris på. :biggrin:

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Leveret af Kunena Forum