Choker virker ikke

Mere
4 år 8 måneder siden - 4 år 8 måneder siden #1 af 515
Choker virker ikke er oprettet af 515
Dejligt med det gode og varme sommervejr, altså lige bortset fra at min choker ikke vil virke ordentlig i varmen.
Tidligere på sommeren og i foråret og vinter virkede chokeren som den skulle, men nu vil den ikke aktiveres når jeg træder speederpedalen i bund inden jeg drejer nøglen. Biln starter godt nok men kan ikke holde sig igang uden jeg træder speederpedalen lidt ned hele tiden. Efter nogle minutter kan jeg slippe speederpedalen og den kan holde sig igang i tomgang.
Jeg har haft luftfilterkassen af og kan ikke umiddelbart se at noget er defekt eller forkert. Choker spjældet er vippet og åbner kun lidt for luften. Høj-tomgang skruen står også på aksel-pladen som åbner det indvendige gasspjæld.
Jeg har ikke ville skruet på noget for den virkede fint inden det blev så varmt i vejret.
Jeg har haft held til at pille ved tingene og få den til at aktivere choker funktionen med forhøjet tomgangshastighed, men næste dag når bilen skal ´kold´-startes er den gal igen.
Har også checket diverse vacuum slanger og gummipropper.

Det er en 289cui med standard Autolite 2V 2100D karburator som i vinter blev renoveret og har fungeret fint siden.

Håber nogen kan gi mig nogle ideer til hvad jeg kan prøve, udover at vente på koldere vejr :biggrin:

Life is a cruise

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
4 år 8 måneder siden #2 af 3037
Besvaret af 3037 på Choker virker ikke
Det lyder som om du næsten har fikset det selv. Når du kan 'pille ved tingene' og få den til at starte med højere omdrejninger, så må det være til at finde ud af at løse det. Jeg kender ikke din karb., men på f.eks. en Holley der er det mekanisk, så en arm lukker chokerlåget, når man træder på gassen og samtidigt sørger en anden arm for at der åbnes lidt for gasspjældet. Så på jagt efter hvorfor den ikke gør det, hvis det altså fungerer på samme måde :-) Og hvis den ikke aktiverer højere tomgang i varmt vejr, så vil det være overraskende, hvis den gør det i koldt.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen