Lugt af udstødning i kabinen

Mere
2 uger 4 dage siden - 2 uger 3 dage siden #1 af 1861
Hej,
det er vist en kendt sag at vores gamle biler af og til lugter lidt af benzin, olie og andre gode sager. Men min bil lugter meget kraftigt af udstødning inde i kabinen, i en grad så fruen ikke synes det er fedt at køre med, og faktisk efterhånden så jeg også selv synes det er lettere ubehageligt..
Det er naturligvis værst når kalechen er på, men selv når jeg kører med åben kaleche kan jeg lugte udstødningen, og selv efter en kort tur kan jeg lugte det i mit tøj.

Har prøvet at fejlsøge på det, for at finde mulige kilder til denne ubehagelige og vel også usunde detalje. Ude foran har jeg konstateret at PCV-ventilen fungerer fint, så motoren suger det den skal tilbage i systemet. Headers er tætte på flangerne på begge topstykker. Udstødningsrør og samlinger/potter er generelt tætte under bilen, når jeg har den i tomgang på en lift, så jeg er efterhånden af den opfattelse at det er omme bagfra der trækker noget ind.

Har forsøgt mig med en frisk gummipakning rundt om bagagerumsklappen, men klappen er så skæv at den ikke tilnærmelsesvis rammer pakningen, det arbejdes der videre med.. Jeg har konstateret at der ikke er en Well Liner i bilen, og der dermed er åbent direkte fra bagagerum til kabinen, og så skal det jo gå galt.
Jeg tror dog ikke en Well Liner vil løse problemet, sådan et tyndt stykke stof er jo nok ikke gas/lugt-tæt .. Men nu har jeg bestilt en, så må vi se om det hjælper. Reservedele kan man aldrig få for mange af. Vil prøve med en ekstra pakning på bagagerummet, så der både er en på klappen og en på karossen, i håb om at de to pakninger kan mødes og lukke af for indtrængende udstødning, men det er sgu noget af en Storm P-opfindelse i mine øjne...

Er der andre derude der har erfaring med dette problem - og en evt. løsning ? Så giv endelig lyd så jeg kan få lidt inspiration til ting jeg evt. har overset - jeg vil jo gerne have fruen med ud at køre igen til foråret :woohoo:

Hej fra Claus

Armen i karmen !

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
2 uger 3 dage siden #2 af 832
Besvaret af 832 på Lugt af udstødning i kabinen
Hejsa. Tænker du har 2 problemer: den stinker for meget, og det kommer i kabinen. Måske få nogen til at checke din karburator og få checket om den skal justeres eller dyses anderledes? Udstødningen kommer nok ind i bilen fra udstødningstipperne, via slipstrømmen bag ved bilen, ind i bagagerummet og ind i kabinen via bagsædet og hattehylden. Havde selv problemet engang og løsningen var ny pakning på bagklappen og baglygterne. Hvis det ikke er tæt slipper du aldrig for lugten. Jeg satte også en aluplade mellem bagagerum og kabine, samt under bagruden, begge tætnet med silicone, men det var ligeså meget af brandhensyn.

Drag Racing is for Fast Cars, Road Racing is for Fast Drivers!

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
2 uger 3 dage siden - 2 uger 3 dage siden #3 af 1861
Besvaret af 1861 på Lugt af udstødning i kabinen
Tak Hans, det er meget godt i tråd med det jeg oplever. Dog kører jeg Convertible, så der er ikke umiddelbart en hattehylde som kan blændes af, man bliver jo nødt til at have kalechebrønden, der som bekendt er en del af bagagerummet (indtil jeg får monteret en Well Liner, for at adskille bagagerum og kabine)
Karburatoren må tjekkes - good point - en simpel CO2-måling kunne jo være første step (y)
Hej fra Claus

Armen i karmen !

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Mere
2 uger 2 dage siden #4 af 2193
Besvaret af 2193 på Lugt af udstødning i kabinen
Hej Claus

Du kunne også købe en Mach e :P

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen